YDS kurslarımıza başvuru yapan öğrenciler kursumuzda yapılan sınava göre veya daha önceki YDS sınavından aldığı puana göre sınıflandırılarak kendi seviyelerine uygun gruplarda derse girmektedirler.
YDS kurslarında; kelime, konu anlatımı, soru çözümü, okuma ve çeviri yapılmaktadır.
- YDS Kelime Eğitimi
- YDS Kelime Testleri
- YDS Okuma ve Çeviri Eğitimi
- YDS’ ye Yönelik Gramer Eğitimi
- YDS Soru Türleri için Test Teknikleri
- Çıkmış KPDS/ÜDS/ YDS Sorularının Çözümü
- Konu Kavrama Tekrar Testleri
- 30 Test
- Deneme Sınavları
Öğretmenler
Mecidiyeköy YDS kursumuzda görev alan eğitmenlerimiz alanlarında en az 5 yıl tecrübeli akademisyenlerden oluşmaktadır. Kurumumuz eğitmenlerini seçerken, kaliteli eğitim verecek, öğrencilere fayda sağlayacak nitelikte olan kişileri belirler. YDS departmanımızda çalışmak isteyen adaylarımız en az 5 yıl YDS deneyimine sahip olmalıdır. Bu şartları taşıyan öğretmen adaylarımız, önce alan bilgilerini ölçen yazılı bir sınava sonrasında da sözlü sınava tabi tutulurlar. Bu sınavları başarı ile geçen öğretmenlerin iletişim yetenekleri ölçülür ve tüm aşamalarda başarı kaydeden kişiler kurumumuz bünyesinde çalışmaya başlar.

Ders Materyalleri
Türk Amerikan Derneği Mecidiyeköy YDS kursunda ders materyalleri olarak 67 yıllık tecrübesinin yansıması olan kendi arşivlerinden yararlanmaları başarı oranlarına maksimum fayda sağlamaktadır. Kendi arşivlerinden faydalanması ise köklü bir eğitim kurumu olmasından kaynaklanmaktadır. Tecrübeli ve köklü bir eğitim kurumun parçası olmakla birlikte bu imkanlardan faydalanarak öğrencileri de faydalandırmaktadır. Bu sayede hem öğrenciler hem de kurs merkezleri büyük başarılara imza atmaktadır.
YDS Sınavı Hakkında
Mecidiyeköy YDS kursumuz aracılığı ile hazırlanacağınız YDS ÖSYM tarafından yapılmaktadır. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Yunanca’dan yapılacak olan sınavlarda çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan testler uygulanmaktadır. Sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır.
Yabancı dil sınavında kullanılan kaynaklar ABD, İngiltere ve Kanada gibi İngilizce konuşulan ülkelere aittir. İngiliz İngilizcesine ait dil alışkanlıkları izlenmekte ve Amerikan İngilizcesi kullanımının fazla olduğu durumlarda adaylara dezavantaj oluşturmaması için yaygın olan kullanım tercih edilmektedir.
YDS sınavı önceden yapılan KPDS ve ÜDS’nin birleştirilmesinden ortaya çıkan dil bilgisi seviye tespit sınavıdır. Kamu personelinin veya kamuda görev alacak olan personelin dil bilgisini ölçmeye yönelik hazırlanmaktadır ve bu sınav akademik hayatta lisansüstü çalışmaların birincil şartı olarak da kullanılmaktadır. Uzmanlık, görevde yükselme ya da yurt dışı görevlendirmeleri gibi pek çok alanda da YDS sınav puanı istenmektedir.
YDS Sınav Tarihleri
Mecidiyeköy YDS kursumuz ile hazırlanılan YDS sınavları yıl içerisinde ilkbahar ve sonbahar ayları olmak üzere iki kez yapılmaktadır. 2018-YDS İlkbahar dönemi sınavı 01 Nisan 2018 tarihinde gerçekleşmiş, sınav başvuruları ise 07-15 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılmıştır. 2018 YDS Sonbahar dönemi sınavı ise 09 Eylül 2018 tarihinde yapılacak olup, sınava başvuracak adayların 18-20 Temmuz 2018 tarihleri arasında başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.
YDS Sınav Merkezleri
YDS sınav merkezleri ÖSYM tarafından belirlenen yerlerden oluşmaktadır. Sınav öncesinde Mecidiyeköy YDS kursumuz ile hazırlanan adaylarımız sınav merkezlerini internet üzerinden aday bilgi sistemi aracılığıyla görebilmektedir. Basılı bir sınav giriş evrakının gönderilmesi gibi bir işlem yapılmayarak, sınav merkezlerinin olduğu belgeler internet ortamından çıktı olarak alınabilmektedir. YDS sınav merkezlerine sınav günü geç gidilmemesi sınava katılmak açısından önemlidir.

YDS Sınav Formatı
Mecidiyeköy YDS Kursumuzda sınavın içeriğinde; daha önceki dil sınavlarındaki bazı test teknikleri elenerek çıkarılmış ve okuduğunu anlama, kelimenin metindeki anlamı ön plana çıkarılmış ve sorular uzatılmıştır. Sınava girenlerin akademik makaledeki anlama becerileri ölçülmesi hedeflenmektedir. Üniversite yıllarında ya da yüksek lisans sürecinde farklı bilim alanlarında İngilizce makale okuyabilen kişiler için avantaj sağlamaktadır. Sınavın soru formatı, eski dil sınavlarına farklılık göstermemektedir. Toplamda 80 sorudan oluşan soru dağılımı ise şu şekildedir:
6 soru Kelime Soruları (Vocabulary)
10 soru Dilbilgisi (Grammar)
10 soru Cloze Test; 5’er sorudan 2 paragraf
10 soru Cümle Tamamlama (Sentence Completetion)
6 soru Çeviri Soruları (Translation); 3 İngilizce-Türkçe, 3 Türkçe-İngilizce
20 soru Paragraf Soruları; 4’er sorudan 5 paragraf
5 soru Diyalog Tamamlama (Dialogue)
4 soru Yakın Anlamlı Cümle (Paraphrase)
YDS sınav formatı, adayların öğrenim gördükleri üniversiteler tarafından düzenlenen sınavlarda olduğu gibi Grammar, Vocabulary, Reading, Listening ve Writing bilgilerine dayalı olarak hazırlanan şekillerde tasarlanmaktadır.
YDS Sınav Süresi
Öğrencileri YDS Kursumuz aracılığı ile hazırlandıkları YDS sınavının süresi ÖSYM tarafından belirlenmiş olup, toplamda 80 soru için 180 dakikalık bir süre verilmektedir.
YDS Sınavı Puanlama
ÖSYM aracılığı ile gerçekleştirilen sınavların çoğunda olan yanlışların doğruları götürdüğü sistem YDS sınavında bulunmamaktadır. YDS sınavına aynı dil için birden fazla girip değişik puanlar alınması durumunda en yüksek puanınız geçerli sayılmaktadır. YDS doçent adaylarının en az 65 puan, doktora ve sanatta yeterlilik adaylarının ise en az 55 puan almaları gerekir. Akademik kadro için her bir üniversite kendi bölümleri için puan belirlemesi yapar. Ortalama olarak YDS sınavından 65 puan alan adaylar başarılı sayılmaktadır. Dil tazminatı almak için:
- (A) seviyesi, 90 – 100 aralığındaki puanlar
- (B) seviyesi, 80 – 89 aralığındaki puanlar
- (C) seviyesi, 70 – 79 aralığındaki puanlar
- (D) seviyesi, 60 – 69 aralığındaki puanlar
- (E) seviyesi 50 – 59 aralığındaki puanlar olarak değerlendirilmektedir. Dolayısıyla adayların aldıkları puan ayrıca önem kazanmaktadır.
Dolayısıyla adayların aldıkları puan ayrıca önem kazanmaktadır.

YDS Sınavı Geçerlilik Süresi
Mecidiyeköy YDS kursumuz aracılığı ile hazırlanılan YDS sınavlarının geçerlilik süresi, sonuçların kullanılacağı alanlar ve üniversitelerin özel şartlarına göre 2 ile 5 yıl arasında değişkenlik gösterir. Bu sebeple aldığınız sonuçların birkaç ay sonra geçersiz olacağı gibi düşüncelere kapılmamanız ve sınav öncesinde moral ve motivasyonunuzun olumlu yönde yüksek olmasına dikkat ediniz.
YDS Sınavı için İngilizce Bilgisi Ne Olmalı?
YDS sınavına YDS kurslarımız aracılığı ile hazırlanacağınız eğitimlerde sizler için gerekli olan tüm bilgiler verilmektedir. Sınava tam olarak hazır olabilmeniz için YDS kursumuza başvurduğunuzda dilinizin Intermediate seviyesinde olması gerekmektedir. Aksi takdirde sınava hazırlanırken zorlanabilirsiniz. YDS sınavına tam donanımlı girebilmek için öncelikli olarak sahip olmanız gereken bilgi seviyesine ulaşmanız gerekmektedir. Seviyesi Intermediate altında olan adaylar, ilk önce bu seviyeye getirilir ve sonrasında YDS eğitimine başlayabilir.